RECEPTAS

TRIJŲ sluoksnių varškės apkepas

Ingredientai

500 g varškės
4 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio vanilinio
cukraus
6 šaukštų ryžių dribsnių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų kakavos
100 g kokosų drožlių
1 mango
1 prinokusio banano
1 morkos
šviežių uogų (papuošti)

Paruošimas

1. Dribsnius suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite lėkštute. Išbrinks labai greitai, kol paruošite varškės masę.
2. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir išbrinkusiais dribsniais. Gerai išmaišykite ir padalinkite tešlą į tris dalis. Į vieną įmaišykite kokosų drožles, į kitą – smulkiai pjaustytą mangą bei tarkuotą morką, o į trečią – kakavos ir sutrintą bananą. Į kepimo popieriumi išklotą formą iš pradžių supilkite kokosų skonio sluoksnį, tuomet – mangų ir galiausiai – kakavos.
3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
4. Iškepusį apkepą šiek tiek ataušinkite ir apverskite.
Papuoškite šviežiomis uogomis.