RECEPTAS

PICA su čorisu ir abrikosais

Ingredientai

300 g naminio pomidorų
padažo
300 g mocarelos
200 g kietojo sūrio
200 g čoriso dešros
100 g džiovintų abrikosų
šlakelio alyvuogių aliejaus
2 aitriųjų paprikų
2 saujų špinatų arba
gražgarsčių

Paruošimas

1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.
4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos padą ištepkite pomidorų padažu, sudėkite supjaustytus ir išmirkytus abrikosus, išdėliokite plėšytą mocarelą ir užtarkuokite dalį kietojo sūrio. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čoriso dešrą ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.
6. Iškepusią picą apibarstykite pjaustyta aitriąja paprika, žalumynais ir kietojo sūrio drožlėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.