RECEPTAS

MIDIJOS su grietinėle, vynu ir špinatais

Ingredientai

1 kg midijų
2 saliero stiebų
1 morkos
2 skiltelių česnako
50 g špinatų
1 šaukšto sviesto
150 ml sauso baltojo vyno
400 ml grietinėlės (35 %)
druskos, juodųjų pipirų
keptų bulvyčių (garnyrui)
naminio majonezo (psl. 36)

Paruošimas

1. Midijas nuplaukite ir sudėkite į didelį puodą. Įberkite druskos ir užpilkite kelias stiklines verdančio vandens. Puodą uždenkite ir pagarinkite midijas apie 4 minutes.
2. Morką ir salierus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite ir apkepkite didelėje keptuvėje su sviestu, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos ir pipirų.
3. Tuomet į keptuvę supilkite vyną ir palaukite apie 1 minutę, kol jis nugaruos.
4. Supilkite grietinėlę, suberkite špinatus ir sudėkite pagarintas atsivėrusias midijas.
5. Kaitinkite dar kelias minutes, kol grietinėlės padažas sutirštės.
6. Patiekite su bulvytėmis ir naminiu majonezu.